משלוח חינם בכל הזמנה
VGI כאן כדי להפוך כל צמח ליצירת מופת!
הדשנים האורגניים שלנו מתאימים לכל סוגי הצמחים – מצמחי בית בעציץ קטן ועד לגינות פרטיות שופעות. אצלנו תמצאו פתרון חכם וידידותי לסביבה, המותאם במיוחד לצרכים הייחודיים של צמחי הבית שלכם, כולל הדרכה אישית להזנה נכונה ויעילה.
בין אם אתם מטפחים ורדים במרפסת, עשבי תיבול במטבח או דקלים בסלון – המוצרים שלנו מבטיחים צמיחה אופטימלית, פריחה מרהיבה ושורשים חזקים. נשמח ללוות אתכם צעד-צעד בייעוץ מקצועי, מתזמון הדישון ועד לשילובו עם מערכות השקיה אוטומטיות.
סנן לפי סדרה:
הדשנים האורגניים, מקורם בעיקר בהפרשות בעלי חיים ובפסולות מתעשיית המזון, והם חומרים אורגניים העשירים במינרלי הזנה הנדרשים ע”י צמחים – בעיקר חנקן, זרחן ואשלגן. המינרלים בחומרים אלו קשורים בד”כ בתרכובות אורגניות, והפיכתם זמינים לצמח דורשת פירוק מלא או חלקי של תרכובות אלה. תכשירי VGI אינם כאמור דשנים המספקים מינרלים לצמחים, אלא חומרים התומכים ומעצימים את תהליכי החיים בצמח ובקרקע. שילוב של תכשירי VGI עם דשנים אורגניים יקל על פירוקם ועל הפיכת המינרלים שבהם לזמנים לצמח.
ההבדל בין שלושת התכשירים הוא בדרגות המיהול. יצרנו את הסדרה בכדי להתאים כל תכשיר לשוק היעד: KF 20 – רכז המיועד בעיקר ליצוא, KF 10 – תוארית לחקלאות, מתאימה ליישום של 1 ליטר לדונם לחודש, KF 30 – תוארית מותאמת לגינון ביתי, לפי חישוב של 1 ליטר לגינה של 250 מ”ר מדי חודש.
KF סרפיקו הינו תכשיר המשלב אצות מסוג מסויים, ושילוב של מיצוי צמחים מסויים המצוי אף הוא ב KF 10/20/30. ייחודו של הסרפיקו הוא בכושר הפעולה הממוקד שלו בשיפור תהליכי השתרשות וחידוש צימוח.
KF אמינו הינו תכשיר המשלב מיצוי צמחים יחד עם תרכיז חלבון בעל הרכב חומצות אמינו עשיר ומגוון. לתכשיר זה השפעה מיטיבה וממוקדת על צמחים בתנאים של עקות חום ויובש. השפעה זו באה לידי ביטוי ביכולת משופרת של הצמח לצבור סוכר ואנרגיה וכך משפיע יישום התכשיר על צבע של פירות ועל תכולת המינרלים שבהם, ובאופן כללי – תורם לאיכותם.
חומרים הומיים הם תרכובות אורגניות יציבות הנוצרות באופן טבעי בקרקע כתוצאה מפעילות אניזימים ופטריות שונות. חומרים אלו מתאפיינים בכושר תאחיזה גבוה מאד של מים ומינרלים ונוכחותם בקרקע תורמת למבנה קרקע תקין ולזמינות טוב של מים ומינרלים. מולקולת החומצה ההומית גדולה יותר מזו של החומצה הפולבית. סיבה זו הופעת עושה את החומצה הפולבית ליעילה יותר בהולכת מינרלים לרקמות הצמח. כשירים מסחריים של חומצות הומיות ופולביות מופקים ממינרלים עתירי פחמן ומצמחים. חומצה הומית מופקת באמצעות ממיסים אלקליים, ואילו חומצה פולבית מופקת באמצעות ממיסים חומציים.
יישום KF למערכת השורשים תורם לחיוניותה ע”י יצירה מתמדת של שורשונים חדשים וחיוניים, דרכם נקלטים מים ומינרלים. בדרך זו נוצר מעין “מעקף” טבעי לפעילות המזיקה של פטריות ומזיקי קרקע. בנוסף, חלק מרכיבי התכשירים ידועה השפעה של דחיית יצורי קרקע מזיקים מסוימים מאזור מערכת השורשים. כאשר הצמח שומר על חיוניותו לאורך זמן, מידת פגיעותו לנוכחות של גורמים מזיקים הולכת ויורדת.
תכשירי KF הינם כאמור תערובת של מיצויי צמחים וחומרים אורגניים נוספים. המיצויים נעשים בנוזלים שונים (מים ואלכוהול), וכך החומרים הפעילים מומסים לתוך תמיסה הומוגנית, ונישאים הלכה למעשה ע”י הנוזל. מיצוק בחזרה של התכשיר דורש אנרגיה רבה, ואינו ישים.
כן. התכשירים עשויים רכיבים טבעיים בלבד, מרביתם רכיבים המתאימים למאכל אדם, וכולם ללא הנדסה גנטית. בכל תהליכי המיצוי והעיבוד של התכשירים לא נעשה שימוש בחמרים רעילים. עקב כך, התכשירים הנם בטוחים לסביבה ולבעלי חיים. עם זאת, יש לעשות בתכשירים שימוש ע”פ הנחיות התווית בלבד.
ביו סטימולנטים הם לקבוצות שונות של חומרים טבעיים, הידועים בכך שדי בכמות קטנה יחסית מהם, בכדי לשפר, להעצים ולהאיץ תהליכים מטבוליים טבעיים בקרקע וברקמות הצמח. ביו סטימולנטים כוללים חומרים ממקור אורגני – צמחי או בע”ח, מינרלים שונים, בקטריות ופיטריות. בחקלאות המודרנית נעשה שימוש הולך וגובר בחומרים אלה, לשיפור פוריות קרקע, לשיפור קליטת מינרלים, ולהגנה מפני מצבי עקה.
מנגנוני הפעולה של תכשירי VGI הם רחבים מאד ואינם ספציפיים למין או זן מסוימים של צמחים, אלא פועלים על כל הצמחים העילאיים – בעלי מערכות השורשים המבצעים פוטוסינתזה. התכשירים מתאימים על כן לכלל הצמחים, בכל מערכות הגידול. VGI מציעה מספר סדרות של תכשירים – סידרת מיצויי צמחים ואצות, סידרת תכשירי חומצות אמינו ומיקרואלמנטים וסידרת תכשירי עזר. במרוצת השנים VGI פיתחה פרוטוקולים ליישום התכשירים והמלצות פרטניות לפי גידולים. למידע נוסף לחץ כאן (לשים קישור לאזור פרוטוקולים).
חברת VGI היא מחלוצי תחום פיתוח וייצור ביו סטימולנטים, בישראל בעולם כולו, והיתה מהראשונים לפתח תכשירים המורכבים ממגוון של רכיבים. כל תכשירי החברה פותחו בישראל ומיוצרים בישראל. הייחודיות של תכשירי VGI נובעת ממגוון הרכיבים וכן מטכנולוגית מיצוי חומרים פעילים, שהיא ייחודית ל VGI. מאפיינים אלו מקנים לתכשירים טווח פעולה נרחב, ועושה אותם ליעילים עבור כל סוגי הצמחים, במגוון רחב מאד של תנאי סביבה וגידול.
כעיקרון ניתן ליישם את תכשירי ה KF במשולב עם מרבית הדשנים המסחריים הקיימים כיום בשוק. יוצאים מן הכלל לעניין זה הם תכשירים בעלי רמת PH גבוהה מ 7.5 (בעיקר התכשירים ההומיים המסחריים)
שימוש עקבי ונכון בתכשירי VGI מהווה שיטת עבודה. שיטה זו היא שיטה של חקלאות מחדשת הלכה ומעשה: התכשירים מופקים כולם מחומרי גלם טבעיים. דרך הפעולה של התכשירים היא תומכת חיים והתחדשות: העצמה וחיזוק של תהליכים טבעיים המתחוללים בצמח ובסביבתו, יצירת תנאים סביבתיים מיטביים לפעילות מיקרואורגניזמים מועילים בסביבת הגידול. שימוש סדיר ועקבי בתכשירים הוכח כיעיל להעלאת יבולים, להגברת קצב סילוק פחמן מהאטמוספרה על ידי צמחים ולקיבועו בקרקע. תהליכי ההפקה והמיצוי של החומרים הפעילים בתכשירים אינם מייצרים פסולות ואינם מסוכנים לאדם או לחי. VGI העבירה את סדרת ה KF 10, 20, 30 תהליך של רישוי לחקלאות אורגנית במשרד החקלאות הישראלי. שלושת התכשירים הללו מורשים לשימוש במשקים הפועלים במסגרת של רישוי לגידול אורגני.
דשנים כימיים הינם ע”פ הגדרתם מינרלים, המוספים לקרקע בכדי לענות על דרישות ההזנה של צמחים, ולספק להם את המינרלים הדרושים לחידוש רקמות, לצימוח ולהנבת פרי. לרוב דשנים אלו כוללים מקטעים מינרליים צרים וספציפיים. תכשירי VGI עשויים ממגוון רחב של רכיבים טבעיים ואורגניים, הערוכים בתרכובות אורגניות מקבוצות שונות ומגוונות: סטרולים, טנינים, אנטו ציאנינים, אוקסינים ועוד. תרכובות אלו משפיעות על ויסות התהליכים המטבוליים בצמח. יישום נכון של תרכובות אלה נותן השפעה חיובית, חיונית ומעצימה על כל תהלכי החיים בצמח, מביא לקליטה משופרת של מינרלים ולאצירת אנרגיה רבה יותר בתהליך הפוטוסינתזה, ומתבטא בצמח חיוני ופורה יותר.
כל הזכויות שמורות ל-VGI
OPTIWEB – בנייה ועיצוב אתרים